Ik organiseer heel graag etentjes voor vrienden. En bij een etentje hoort natuurlijk ook een mooi gedekte tafel.

Bij het decoreren van mijn tafel probeer ik meestal te vertrekken van een bepaalde kleur of een combinatie van bepaalde kleuren.

Ik dacht voor oudejaarsavond oorspronkelijk zwarte en gouden tinten te gebruiken, maar deze week kocht ik een nieuwe bestekset in een zilveren kleur, dus het werd zilver en zwart! Want iets nieuw, dat wil je toch altijd zo snel mogelijk gebruiken 😊 (ik toch!)

Tip: eens je een (kleur)thema gekozen hebt, kijk eerst in je kasten wat je nog liggen hebt (zo heb ik al veel verborgen schatten teruggevonden :D) en combineer eventueel met een paar nieuwe stukken en/of (zelfgemaakte) decoratie. Als je niet genoeg servies hebt voor het aantal gasten,combineer dan eventueel verschillende serviezen.

De eucalyptus die ik bij kerstmis gebruikte, liet ik drogen en heb ik gerecupereerd. Om het geheel wat feestelijker te maken voor oudejaar heb ik er zwarte en zilverkleurige confetti tussen gestrooid.

Hay Design bracht onlangs een nieuwe reeks uit met keuken – en eetgerij (Hay Kitchen Market) waaronder dit mooie bestek (bestaat ook in het goud!)

De zwart gestreepte servetten zijn eigenlijk keukenhanddoekjes

 

De zwarte kandelaars en kurken onderleggertjes zijn van Ikea. De kaarsen en zilveren onderleggers onder de glazen zijn van Hema

 

img_5511-3

img_5518-2

img_5519-2confetti (gemaakt met uitsteekponsen) en cocktailstaafjes gemaakt van washi tape en houten roerstaafjes

 

img_5520-5Zoutpotje van Designletters, karaf en glazen van Muuto, pepermolen van Hay en onderlegger van Ikea

 

img_5516-3Op de dressoirkast achter de tafel een letterbord en lichtsnoer van Hema

 

img_5517-4

Cheers to the new year everybody!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: